Mikäli haluat luoda verkkosivuston yritystäsi tai henkilökohtaisia tarpeitasi varten, voit käyttää hyödyksi useita valmiita alustoja tai mikäli taitoa riittää, voi koodata sivut itse. Nyt kuitenkin tutustumme valmiisiin alustoihin, joista saa vaivattomasti luotua itsesi näköiset. Tunnettuja alustoja löytyy niin WordPressistä Wixiin ja Squarespaceen. Tarjolla on siis runsaasti vaihtoehtoja sen mukaan, millaisen verkkosivuston haluat luoda.
Verkkosivun elementit
Verkkosivut vaativat aina selkeän ja kuvaavan verkko-osoitteen eli domainin. Selkeä domain on myös esimerkiksi bitcoinlompakko.com -sivustolla, joka tarjoaa kaikki tiedot bitcoineista ja niiden käyttämisestä niistä kiinnostuneille. Lisäksi verkkosivuilta tulee löytyä erilaisia laskeutumissivuja ja aina tuoretta, hyvää sisältöä. Banneri on verkkosivujen yläosassa oleva palkki, josta ilmenee verkkosivun nimi, oli se sitten yrityksen kotisivu tai vaikkapa harrasteblogi.
Omannäköiset verkkosivut valmiille alustalle
Jokaisella alustalla on omat hyötynsä ja haastavuutensa, jotka on syytä ottaa huomioon ennen kuin valitsee niistä itselleen yhden. WordPress tarjoaa paljon muokattavuutta ja joustavuutta, mutta vaatii jonkin verran teknistä osaamista, etenkin jos halutaan tehdä monimutkaisempia asioita. WordPress on tällä hetkellä yksi suosituimmista verkkosivualustoista. Wix ja Squarespace ovat puolestaan aloittelijoille helpompia käyttää, mutta ne eivät valitettavasti tarjoa samaa räätälöintitasoa kuin WordPress.
Toimistot tarjoavat apua alustan valinnassa
Mikäli sinulla on vaikeuksia päättää, minkä alustan valitset, voit aina kysyä apua verkkosuunnittelun asiantuntijalta tai toimistolta. He voivat antaa arvokasta tietoa ja neuvoja siitä, mikä sopisi tarpeisiisi parhaiten. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä ammattilaisiin, jos tunnet olevasi umpikujassa – asiantuntijat voivat auttaa sinua löytämään juuri tarpeisiisi sopivan alustan.
Verkkosivujen laatiminen vaatii luovuutta ja rahaa
Kun sopiva alusta on valittu, tulee tehdä joitakin asioita ennen varsinaista sivujen päivittämisen aloittamista. Sinun on muun muassa rekisteröitävä domain, varmistettava oikeudet ja tietysti ideoitava tulevaa sisältöä. Tämän jälkeen varsinaisen verkkosivuston luomisprosessin pitäisi olla suhteellisen suoraviivaista alustojen käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ansiosta.
Verkkosivujen luomiselle saattaa muodostua helposti suurikin hintalappu. Tekemällä itse kaiken alusta loppuun voi säästää ylimääräisiä kuluja, ja jos puolestaan turvautuu ammattilaisen apuun niin bannereiden suunnittelussa kuin optimoinnissa, voivat kustannukset kohota yli kymmeneenkin tuhanteen euroon.